top of page
ff5d5d60-d7db-4032-931a-e74d7809a69c.JPG

KLEUR- & BEHANGADVIES 

Voor dit woonhuis in Bloemendaal heb ik een behang- en kleurenplan gemaakt, afgestemd op het bestaande en het nieuwe interieur. De woning is door de eigenaren compleet en stijlvol gerenoveerd. 

 

Realisatie 2019/2020 

"Door één schilderij te verplaatsen, kun je een ruimte al op een compleet andere manier beleven. Laat staan wat een nieuwe kleur op je muur kan doen. Maar: dit is makkelijker gezegd dan bedacht. Want wáár je dat schilderij dan op moet hangen, of wélke kleur je moet kiezen, dat is een ander verhaal. Dat is het fijne van Babette; zij kan een ruimte binnenlopen en haar hoofd gaat meteen aan. Ze ziet mogelijkheden en kansen die volledig in je blinde hoek lijken te zitten. Zo heeft zij een aantal kleuren uitgezocht voor onze muren, gordijnstof erbij en advies gegeven over het ophangen van schilderijen. Dit alles met een gigantisch effect. Ik word echt elke dag blij van ons huis!"

Robbert en Charlotte, Heemstede 

IMG_7332.jpeg
IMG_7366 2.jpeg

PERSOONLIJK INTERIEURONTWERP

Tijdens de verbouwing van deze jaren 30 woning heb ik samen met de eigenaren een plan gemaakt, waarin de verschillende smaken, wensen en praktische overwegingen optimaal samenkomen. Ik heb voor dit project een behang- en kleurplan gemaakt en de raamstoffering voor diverse ruimtes in het huis verzorgd. Daarnaast heb ik advies gegeven over het ophangen en plaatsen van kunst en meegedacht over een herindeling van de zolderverdieping voor twee tienerkamers, een was-/droogruimte, bergvliering en een tweede badkamer.   

Realisatie 2018/2019

IMG_6366.jpg
IMG_7320 2.jpeg
IMG_7363.jpeg

"Wij verhuisden van een modern maar vrij strak appartement naar een nieuwbouwappartement nabij het centrum van Heemstede. Wij wilden graag een warmer en intiemer interieur en Babette heeft ons geweldig goed begeleid om tot de goede keuzes van kleuren, behang en stoffering te komen, waarvan sommige best wel gewaagd waren. Ze geeft je het gevoel steeds zelf de keuzes te maken maar zonder haar inbreng hadden we dit nooit zo kunnen bedenken. Wij zijn ontzettend blij met ons nieuwe appartement!"

Pieter en Renee, Heemstede

IMG_7260 2.jpeg
IMG_7301 2.jpeg
IMG_7313 2.jpeg
IMG_7275.jpeg

PERSOONLIJK INTERIEURONTWERP

Eenheid, warmte en intimiteit luidde de wens van de eigenaren van dit luxe nieuwbouw appartement. Voor de slaap- annex kleedkamer heb ik een behang-, kleur- en materiaalplan gemaakt, aangevuld met accessoires en meubels. De raampartijen zijn voorzien van brede houten jaloezieën, in-between gordijnen en royale overgordijnen. Dit plan is afgestemd op de rest van het appartement, zodat de beleving van het totaal ruimtelijk blijft en rust geeft door de eenheid. 

Realisatie 2020

image00055.jpeg
image00044.jpeg
image00054.jpeg

"Hartstikke blij met het advies voor de styling van de woonkamer van mijn nieuwe huis. Babette heeft kiezen, wat soms zo moeilijk is, een stuk makkelijker gemaakt. En zeker niet onbelangrijk is haar kennis van de technische details, die meer dan up to date is. Fijn dat ik mij over dat stuk geen zorgen hoefde te maken, want dit soort details kunnen de uitvoering van een idee maken of breken. Stoffenhuizen en  merken (behang, verf, meubels en kunst) kent Babette op haar duimpje. Het was een feestje om dit samen met haar te doen!"

Floor en Molly, Amsterdam

BEHANGADVIES, SOURCING & REALISATIE RAAMSTOFFERING

'De muren zijn me te wit en ik weet niet wat ik voor het raam moet hangen.' Een duidelijke vraag met een mooi antwoord...

 

Samen met Floor heb ik gekeken naar het bestaande interieur van haar woonkamer en deze aangevuld met een structuurbehang en gedurfde gordijnstoffen om meer warmte en gezelligheid te creëren. Een perfecte match, die alle elementen met elkaar verbindt. 

 

Voor Molly haar kamer had Floor zelf nog een vintage stuk gebloemde stof liggen, die ik met een bies in een bijpassende kleur en kwaliteit heb laten verwerken tot een vrolijk en sprekend gordijn.  

Realisatie november 2020

image00024.jpeg
image00087 2.jpeg
image00094.jpeg
Moodboard.jpg

UITGEBREID INTERIEURADVIES

Voor een bovenwoning uit 1900 heb ik een uitgebreid kleuren en behang advies gegeven voor een slaapkamer en een werkkamer, dat bestaat uit onder andere een moodboard. Het moodboard is een ideale tool voor de opdrachtgevers om zelf te gaan shoppen en definitieve keuzes te maken voor raamstoffering, verf en muurbekleding.

 

Realisatie februari 2021 

Source.jpg
Create.jpg

CONCEPT STYLING - INTERIEURADVIES

Voor een jong en dynamisch bedrijf in Utrecht heb ik diverse moodboards gemaakt t.b.v. de restyling van een 9-tal vergaderruimtes. Deze moodboards, voorzien van kleurnummer, behangcodes en aangevuld met een complete adressenlijst, geven een duidelijke richting en stijl weer en zijn daardoor een ideale tool om zelf mee aan de slag te kunnen.

 

Realisatie februari-maart 2021 

Jungle.jpg
Balance.jpg

PROJECTEN

"Toen ik Babette ontmoette had ik meteen het gevoel: ja, die begrijpt wat we willen! Ze heeft namelijk een verrassend creatieve en verfrissende manier van werken. Babette luistert echt. Ze achterhaalt wat jou beweegt tot bepaalde voorkeuren of keuzes en sluit daar op aan. Ze heeft ons fantastisch geadviseerd en daarnaast is het ook nog eens een hele leuke vrouw!"

Anne, Bloemendaal 

Woonhuis Bloemendaal, renovatie, behang, kleuradvies, Arte
bottom of page