top of page

ONTWERP LICHTPLAN

Vlekkenplan.jpg
lichtplan daglicht.jpg
renvooi binnen.jpg
Armaturenoverzicht.jpg

Het wordt nog te vaak onderschat hoe belangrijk de rol van goede verlichting is. Eigenlijk is een lichtplan een onmisbaar element in een interieuradvies. Een zorgvuldig samengesteld interieuradvies komt pas volledig tot z'n recht als er ook goed is nagedacht over het licht; denk bij 'licht' aan de toetreding en de mogelijkheden van natuurlijk licht (daglicht/schaduw) en kunstmatige verlichting d.m.v. lichtbronnen en armaturen. Verlichting is veel meer dan een fraaie schemerlamp of een leuke spot. Met de juiste lichtbronnen kun je de kleuren en texturen in je interieur laten leven, een route uitzetten, diverse functies ondersteunen, de architectuur van je huis (hoogte, breedte, vorm, etc.) benadrukken of juist maskeren en de juiste sfeer bepalen.  Diverse ruimtes in je huis of werkplek komen met een lichtplan optimaal tot hun recht. 

Lichtplan nieuwe situatie:

Omdat je al in een vroeg stadium van een ontwerp of verbouwing moet gaan nadenken over je licht- & schakelpunten is het van belang dat je weet waar welk type lichtbron/armatuur moet komen en hoe deze technisch geschakeld moet worden. Een licht- en schakelplan dient je om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en adviseert je hoe je natuurlijk en kunstmatig licht in jouw specifieke situatie kunt toepassen. Een compleet lichtplan bestaat uit een zgn. vlekkenplan, een overzicht van daglichttoetreding, een armaturenadvies en een schakelplan. 

Lichtplan bestaande situatie:

Ook in bestaande situaties kan het  raadzaam zijn om je verlichting eens goed onder de loep te laten nemen en je te laten adviseren over de mogelijkheden binnen jouw interieur of werkplek. De oplossing voor betere verlichting hoeft niet ingewikkeld of een technisch hoogstandje te zijn... er is meer mogelijk dan je denkt! 

 

Een lichtplan is een op maat gesneden plan, helemaal afgestemd op jouw wensen, ruimtes/functies en mogelijkheden. Om je een goed beeld te geven van de kosten en mogelijkheden maak ik graag een vrijblijvende afspraak, liefst op locatie. Op basis van dit gesprek, waarin alle wensen, het budget en andere (praktische) zaken worden besproken, ontvang je een offerte op maat. Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.

 

bottom of page